Què és?
És un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes. Aquest any 2017 han participat més de 106.000 alumnes a Catalunya d’un total de 1776 centres educatius.

Qui les organitza?
Actualment més de 60 països organitzen les Proves Cangur dins d'un programa que es coneix com Kangourou sans Frontières. En una reunió internacional s’elaboren els enunciats, que són els mateixos per a tots els països.
La prova es fa en un mateix dia per a tots els alumnes.

De què consten?
Les Proves Cangur són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada amb diverses opcions de resposta per a cada problema. La convocatòria consisteix en una prova d’entre 20 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions possibles per a cada problema.
En tots els casos, els participants les han de completar sense calculadora. 

Com es puntuen?
Les qüestions estan dividides en tres grups diferenciats pel seu nivell de dificultat. Les preguntes del primer grup valen 3 punts; les del segon, 4 punts; i les del tercer, 5 punts. Una pregunta contestada correctament atorga al participant la qualificació que correspon a les preguntes d'aquell grup. Per contra, en cas que el participant deixi la pregunta sense contestar, n'obtindrà 0 punts. Finalment, en cas que la resposta de la pregunta sigui errònia, es resta la quarta part del valor individual de la resposta correcta. 


 
Al lloc web cangur.org podeu trobar més informació.
 

Qui som?

L'Escola Maria Ward de Badalona, és una escola privada concertada d'inspiració cristiana, que pertany a la Congregació de Jesús fundada per Maria Ward l'any 1609.

Contacte

  • C/ Gravina 1 (Llefià)
    08913 Badalona (Barcelona)
    Al costat de l'estació de Llefià (L10)
  • [email protected]
  • Telf.: 93 387 28 98